Vähäsen on nyt helpottanut olo.
Oltiin Leevin kanssa viikonloppua Lappeenrannassa. Jätkä meni vanhasta tottumuksesta rappuset ylös asti ja innoissaan lelulaatikon kimppuun kun päästiin "mummolaan".
Kiltisti oli illan vaikka jäikin "mummon" kanssa kahdestaan. Sunnuntaina käytiin aamupäivällä vaan lyhyt lenkki, mutta sitten illalla vastaavasti yli tunti reippailemassa. Kaverilla oli kivaa kun oli niin paljon uusia hajuja. Sunnuntai-iltana käytiin myös moikkaamassa kavereita, ja taas oli lepakolla jännää kun pääsi haistelemaan ja pyörimään ihan uusissa paikoissa :)

Maanantaina käytiin sitten taas piiitkällä lenkillä ja leikittiinkin lopuksi kepillä, tosin jätkä ei oikein reippailun päälle tuntunut jaksavan enää leikkiä :P
Ulkoilun jälkeen mentiin sitten moikkaamaan eläinlääkärisetää.
Ja täytyy kyllä antaa kiitosta Saimaan Eläinklinikalle, homma hoitui hienosti ja asiantuntevasti. Liikaa aikaa ei tuhlattu, potilaasta huolehdittiin koko ajan ja tunsin saavani oikeasti palvelua. Tilat olivat avarat mutta käytännölliset.

Leevi punnittiin ensin, odotellessamme vuoroamme. Paino 30,4kg.
Sitten päästiin itse tutkimukseen, ensin piti kavuta pyödälle mikä nousi ylös ja se vähäsen jänskätti jätkää, kiltisti kuitenkin istui paikoillaan ja vähäsen vaan kuono heilui ( + karvaa irtosi ja kuola valui, pienoista jännittämistä ja stressiä). Jopa kun lääkärisetä pisti rauhoitusaineen peppuun niin ei tarvinnut kuin vähäsen pitää kiinni ja rapsutella. Kovasti yritti pistää hanttiin kun alkoi nukuttamaan, ei millään meinannut käydä makuulle ennenkuin tipahti :P sittenkin tassut vipatti hetken.

Lääkäri oli sitä mieltä, ettei vielä kannata leikata. Oli ihmeissään kun ei ole aikaisemmin yritetty tyhjentää nestettä pois, ja vielä enemmän ihmetteli määrättyä kortisonia.
Patti siis tyhjennettiin nesteestä. Veristä ja hyytelömäistä joka kuulemma kertoi selkeästi tulehduksesta. Antibioottikuuria jatkettiin 10 päivällä. Jos patti uusii, niin kerran vielä tyhjennys ja sen jälkeen sitten leikkaukseen.
Nyt siis vielä huokaistiin hetkeksi helpotuksesta.
Koko käynti oli ohi n.20minuutissa, ja sillä aikaa kun jätkä sai herätyspiikin kävin antamassa tiedot ja maksamassa, toinen hoitaja oli koko ajan jätkän kanssa ja yritti herätellä unikekoa.
Kovin heilutti ja väsytti, ei meinannut jalat kantaa ja hieman taisi katsekin jätkällä harhailla :D
Juuri ja juuri jaksoi autoon kävellä, hyppäys takapenkille meni ainakin sinnepäin ja samantien taju pois :P sitten nukuttiin autossa jonkin aikaa, itse käveli n.tunnin päästä taas ylös "mummolaan" mutta sinne päästyään nukahti taas suoraan.

Annoin toisen sitten nukkua ja lepäillä jonkin aikaa ennenkuin lähdettiin paluureissulle kotia kohti. Illalla piristyi jonkin verran, iltalenkillä oli jo melkein oma itsensä. Tosin kakkoja ei meinannut millään tehdä. Vasta tunnin kävelemisen jälkeen.
Ja aamulla ei tehnyt ollenkaan.

Nyt jätkä meni yöksi maalle, huomenna taas nähdään.
Vähäsen tuntuisi olevan vielä nestettä pussissa, mutta toivotaan kovasti että Leevi nyt paranisi...